HVORDAN KOSKINDSTÆPPER BLIVER FREMSTILLET: FRA START TIL SLUT

Det er ikke mange der kender til hvordan koskindstæpper egentlig bliver fremstillet. Derfor har vi skrevet denne artikel til vores læsere, så de kan få et detaljeret overblik trin for trin, hvor hele måde at fremstille tæpper af koskind bliver gennemgået. For at udvikle en tilpas forståelse for dette, anbefaler vi at du sætter dig ind i forklaringen nedenfor, der tager fra fra start til slut:

  1. Valg af køer – Det første trin ved at fremstille tæpper af koskind er at vælge de rette køer. Der findes i skrivende stund mere end 250 arter af kvæg med forskellige egenskaber i forhold til deres skind. Samtidig vil tæppemageren også identificere kvægets helbred. I dette stadie begynder man at visualisere resultatet, altså farven, mønstret osv. Når man har valgt det rigtige kvæg, bliver de slagtet og skindet bliver fjernet og leveret til tæppemageren.

  2. Rensning – Når den der skal fremstille koskindstæppet modtager skindet er det stadigvæk fyldt med uønskede elementer, såsom overskydende hud og fedt. Dette fjernes af hygiejniske årsager, og fordi det ikke er nødvendigt for selve tæppet. Man renser derefter skindet med specielle værktøjer på kødsiden af skindet. Og når dette arbejde er færdigt og man er tilfreds med resultatet, bliver skindet sendt videre til garvning.

  3. Garvning – På dette stadie bliver skindene garvet. Her bliver de vasket og renset med vand og kemikalier for at fjerne overskydende salt og fedt. Denne proces ændrer strukturen i proteinerne på skindet fuldstændigt, og går skindet mere hårdført så det ikke nedbryder så nemt. Samtidig fjernes der en række bakterier hvilket gør koskindstæppet mere sikkert for brug for mennesker.


  1. Udstrækning – Efter skindet er blevet garvet, tørrer man og udstrækker skindet over en periode på flere dage. Her kan man gøre koskindstæppet større, hvilket betyder at tæppemageren får flere tæpper for hvert skind. Samtidig giver dette trin også mulighed for at gå tæpperne efter, og vurdere deres individuelle kvalitet, inden de bliver videre bearbejdet. Alt afhængigt af kvaliteten på skindet, kan man tilføje olie for at forstærke skindets blødhed og farve.
  2. Tilpasning – Dette trin er lige som det lyder. Koskind er alle forskellige, og derfor skal de tilpasses for at passe ind til de standardstørrelser som branchen oplever efterspørgsel på, for eksempel 30x50cm′, 50x80cm 80x100cm, 90x120cm og 120x150cm. Når man tilpasser er det også her at specielle tæpper til kunder der ønsker en specifik dimension bliver udvalgt.

 

  1. Slutresultatet – Inden produktet når i handlen, skal det behandles og bearbejdes med produkter der forbedrer udseendet og detaljerne. Som nævnt er alle koskindstæpper forskellige, og i dette trin forbedrer man naturlige fejl og mangler.

Nu bør du have en bedre forståelse for processen for hvordan man bearbejder produktet undervejs for at ende med et koskindstæppe. Det vigtigste skridt er at gøre skindet egnet til et miljø med mennesker. Det vil sige at alle de naturlige bakterier skal fjernes, ellers vil tæppet hurtigt blive nedbrudt, eller endnu værre, forårsage skadelige virkninger for de mennesker der befinder sig nær tæppet.

Industrien for koskindstæpper er utvivlsomt enestående hvad angår fremstillingen og processer. Nu hvor du forstår proceduren for fremstilling af koskindstæpper, vil du så overveje at investere i et?