HVORDAN MAN VEDLIGEHOLDER ET KOSKINDSTÆPPE: DEN ULTIMATIVE GUIDE

Koskind er kendt for at være ekstremt holdbart. Dog betyder det ikke at du ikke også bør vedligeholde dit tæppe med de passende metoder for tæppet.

Du bør løbende sørge for at rengøre og vedligehold dit tæppe af koskind for at sikre en lang levetid på dit produkt. På denne måde vil du sikre at du får meget mere for pengene, og at du kan nyde godt af egenskaberne i meget længere tid.

Heldigvis kræver det ikke stor indsats eller besværlige teknikker. Så for at lære mere om vedligehold kan du fortsætte med at læse nedenfor.

The metoder til rengøring af koskindstæpper

Det kræver ikke en langvarig uddannelse for at vedligeholde og rengøre et koskindstæppe. Derfor kan du benytte en hvilken som helst af de 3 nedenstående metoder til rengøring, for at forbedre udseendet på dit tæppe, og forlænge dets levetid.

  1. Ryst tæppet – For hurtigt og nemt at rengøre dit tæppe, kan du samle tæppet op og bringe det med udenfor. Her kan du så gå i gang med at ryst tæppet kraftigt. På denne måde ryster du skidt og snavs fri fra koskindet på en effektiv og nem måde. For at få de bedste resultater bør du også anvende en af de to nedenstående metoder bagefter.
  1. Støvsug tæppet – Efter at du har rystet koskindstæppet grundigt, kan du efterfølgende give det en tur med støvsugeren. På denne måde fjerner du de helt små fine partikler af skidt og snavs, såvel som hår der har tendens til at sidde fast. Du behøver dog ikke bekymre dig om at støvsugeren suger pelsen på skindet væk, disse hår er holdbare og kan sagtens modstå støvsugerens sugeevne.
  1. Rengør tæppet med damp – Hvis du ønsker at komme helt i dybden med rengøringen, bør du anvende en damprenser. Dette er en populær metode en gang eller to om året, fordi varmen og dampen gendanner tæppet og får det til at fremstå som nyt igen.

De ovenstående tre anbefalinger er alle sammen gode rengøringsmetoder for at vedligeholde dit koskindstæppe. Men hvad med krøllerne, eller pletter fra spildt væske? Nogle problemer opstår jævnligt

 

The above recommends three superior cleaning methods to ensure a neat cowhide rug. But, what about curling or food and liquid stains? Nogle problemer opstår regelmæssigt med koskindstæpper. Derfor bør du gøre dig bekendt med følgende.

 

Almindelige løsninger på problemer med koskindstæpper

Når du ejer et tæppe af koskind vil du med tiden støde på et par problemer: at tæppe krøller, eller at der kommer pletter fra mad eller drikke. Disse to problemer kan være temmeligt irriterende, fordi de ødelægger tæppets udseende og udtryk. Men der findes heldigvis en løsning til det hele:

  • Krøller – Alle typer koskindstæpper kan med tiden få udfordringer med at enderne krøller, uanset farven, kvaliteten eller stilen. Hjørnerne på koskindstæppet er udsatte, og viser tit tegn på krøller. Det er derfor ofte hjørnerne man lægger mærke til, men krøllerne kan opstå overalt på tæppet. Der findes et par trin du kan følge for at løse dette problem: 1) Flyt det fra områder der oplever meget varme, og placer det i stedet på et køligere sted. 2) Sørg for at tæppet ikke ligger direkte i sollyset. 3) Sprøjt lidt vand på tæppet og børst bagefter tæppet blidt.
  • Pletter fra mad – For at fjerne madrester skal du bruge en børste, en ren klud eller viskestykke, og måske lidt eucalyptus olie. Først skal du børste pletten væk så godt du kan (men du skal ikke bruge mange kræfter). Derefter kan du gøre kluden eller viskestykket vådt, og derefter gøre pletten og området rundt omkring den vådt. Hvis der stadig er madrester tilbage kan du bruge en dråbe eucalyptus olie på et rent viskestykke, og gentage proceduren.
  • Pletter fra væske – Det kan være besværligt at fjerne pletter fra drikkevarer på koskindstæpper, men det er ikke umuligt. Du har enten brug for ikke-basisk rengøringsopløsning eller du kan lave din egen blanding med 95% vand og 5% eddike. Når du er klar, skal du så behandle området ved at lægge et lille tryk på området, mens du gnider med en ren klud. Du skal gentage denne proces indtil pletten er forsvundet eller du er tilfreds.