Sådan plejer du dit lammeskind

Lammeskind er naturligt modstandsdygtigt overfor skidt og snavs, men det er dog stadigvæk vigtigt at pleje produktet for at holde det i perfekt stand. Først og fremmest bør man jævnligt ryste lammeskindet, fordi det ligesom dine møbler, også opsamler støv med tiden. Læderprodukter absorberer også forskellige lugte, så det er vigtigt at ventilere dem på jævnlig basis.

Nogle ejere af lammeskind siger at de kan vaske dem i vaskemaskinen uden problem. Dog anbefaler producenterne af lammeskind ikke denne metode, da der er risiko for at skade produktet. Den sikreste måde at vaske et normalt lammeskind, er ved at rense det ved hjælp af shampoo, eller et rengøringsmiddel der er specielt designet til uld. Ved denne proces, skal man kun fugte pelsen/hårene, og altså ladet selve skindet være tørt. Derefter skal lammeskindet tørre ved stuetemperatur, og ikke komme i kontakt med direkte sollys, eller andre varmekilder som radiator eller lign.

Når lammeskindet igen er tørt, anbefales det derefter at børste pelsen med en speciel børste - da dette vil sikre lammeskindet ikke bliver sammenfiltret eller loddent. Du vil også opleve et nyt og smukt udseende efter børstningen! På den anden side, er der også en risiko for at lammeskindet vil miste dens naturlige tekstur hvis du børster for groft, og derefter ikke længere vil se ud som det gjorde da du købte det.