Hvordan bliver lammeskind fremstillet?

For at fremstille et lammeskind, skal det garves. Det er en proces der bevarer pelsen og behandler skindet så det bibeholder dets naturlige egenskaber. Garvning er en traditionel proces der kræver meget arbejde.

Garvningen starter ved at fjerne fedtdepoter fra skindet, og derefter dækkes skindet med salt for at forhindre råd eller hårtab. Derefter bliver lammeskindet vasket med sæbe og vand, for at rense det og fjerne snavs og skidt så godt som muligt.

Når det er blevet vasket, bliver lammeskindet nedsænket i en stor beholder med salt, syre og fedt, som dræber de resterende bakterier og forhindrer, at skindet går i stykker. Mens lammeskindet stadig er vådt efter at have være blevet vasket og garvet, efterlades det til at tørre på naturlig vis. Efter denne proces, når skindet er tørt igen, bliver det udstrakt for at blive elastisk og smidigt.

Til sidst bliver det overskydende skind skåret af, og det glattes med et strygejern, hvilket resulterer i den smukke glans som naturlige lammeskind besidder.

Så snart at lammeskindet er tørt og fleksibelt, bliver lædersiden slebet for at holde skindet blødt og glat, og pelsen bliver børstet med en speciel maskine, og derefter i hånden.

Det er vigtigt at fårene ikke bliver aflivet udelukkende for deres skind. Lammeskindet er et biprodukt af kødindustrien, og derfor får det et nyt liv, som en hyggelig og komfortabel dekoration i dit hjem.